27. marts 2012

Tøm køleskabet kan også ende godt!

Oksekød i fad med spinat
 1 kg kartofler
 - 2 dl mælk
 - Smør eller flydende margarine
 - 500 g hakket oksekød (3-7%) 
 - 2-3 fed hvidløg
 - Rapsolie 
 - 250 g helbladet spinat - frossen 
 - Madlavningsfløde

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, kog dem møre i usaltet vand (ca. 20 min). Mos, rør mælk + smør i og smag til med salt og peber. 
  2. Svits det hakkede kød i lidt rapsolie, til al væden er fordampet. Steg presset/revet hvidløg med kødet og smag til med salt og peber. 
  3. Damp spinaten med lidt madlavningsfløde, til spinaten er tøet op.
  4. I et ildfast fad bredes spinaten ud, kødet og til sidst kartoffelmos. Bages i ovnen ved 225 grader i 12 minutters tid (Til toppen er smuk gylden)
Kilde:  http://www.nemtliv.dk/opskrift.php?id=136