Det skal du bruge:
- 550 gr. hvedemel
- 250 gr. koldt smør
- 120 gr. sukker
- 25 gr. bagepulver
- 5 gr. salt
- 2½ dl. kærnemælk
- 100 gr. mørk chokolade
Sådan gør du:
- Hak chokoladen (ikke for fint) og stil det til side.
- Bland mel (gør klogt i at sigte det) og salt sammen i en skål.
- Del smørret i terninger og smuldr det hurtigt i melet.
- Tilsæt bagepulver, sukker, chokoladen og bland det hele, uden at mase smørklumperne.
- Kærnemælken kommes i til sidst, for at samle dejen.
- Tryk/rul dejen ud til 1½ cm tykkelse på et meldrysset bord. Udstik dine scones i ønsket form (brug et drikkeglas, småkage-udstikker, skær dem i små firkanter, etc)
- Bages på bagepapir, på en bageplade ved 220 grader i 10-15 minutter (De skal revne på midten og være lysebrune i bunden.
De er perfekte til brunch, kaffe-hygge, snack til madpakken på en lang dag - faktisk bare totalt lækre! MUMS!
God fornøjelse, møs møs Larsen.